ЖИВОВЛЕКОВ МЕД Представлява светлокафява вискозна течност с консистенция, въглехидратно съдържание, вкус и аромат близки до тези на пчелния мед. Произведен чрез екстракция на широколист и теснолист живовлек и фруктозен сироп. Съдържа: слузни вещества, гликозида аукубин, горчиви вещества, флавоноидите байкалин и скутеларин, около 4% танини, аскорбинова киселина, каротен, витамин К, минерални соли (калиеви и силициеви)и др. Характерно за продукта е способноста да регулира нивото на кръвната захар , което го прави подходящ за хора с проблеми в усвояването на захарите. Доказани от науката са следните качества дължащи се на наличието на забележителния гликозид „АУКУБИН” • Седатив- действа успокоително • Аналептик -засилва съпротивителните сили на организма • Антисептик-антивирал действа бактерицидно и противовирусно • Антитоксик- подпомага организма да се изчисти от вредни вещесва • Антихистаминик- има противоалергично действие • Антиинфламаторик - предпазва и лекува възпалителни процеси • Антиревматик - антиревматично действие • Антибластик- противотуморно и антиканцерогенно действие/дебело черво и стомах/ • Диуретик- действа деуретично спомага за освобождаване на излишната вода • Eкспекторант - действа отхрачващо • Хипотензив- регулира кръвното налягяне • Органолептик - приятен вкус |